Carboloading eller mer karbon?

-
Birkebeinerrittet nærmer seg også for oss i ABAX!
Allerede i morgen skal de første rytterne over fjellet fra Rena til Lillehammer og på lørdag skal endelig interne veddemål og stridigheter i ABAX gjøres opp i et av årets høydepunkt; Birkebeinerrittet!
1150997_604421256269501_1765796829_n

Et av de store målene i løpet av året for en del av oss i ABAX er Birkebeinerrittet på lørdag. Og i år, som i fjor, var det mange som kastet seg på når påmeldingen startet og det så ut som vi skulle bli en solid gjeng som skulle til start på Rena!

Men, i år som i fjor, kommer unnskyldningene på løpende bånd i ukene og dagene før start; «fikk ikke trent nok i sommer, for mye pølse og burger i ferien, vondt i kroppen og vondt i vilja….. Så som vanlig blir det en lang liste med DNS ved siden av ABAX-navnet på resultatlistene…..

Det ser ut til at 8 av oss stiller til start og enkelte skal endelig få betalt for alle timene med timesvis med tramping i skog og mark på jakt etter nye "PR" og "KOM"-er i Stravasegmentene , mens andre skal få betale for mangelen på dette :D

De få som er godt forberedt benytter uken til rolige økter, hvile og «carboloading» mens de resterende gjør et desperat forsøk på å ta igjen forsømt trening de siste dagene. Spise minimalt for å prøve å gå ned noen kilo, for så å innse at det er lettere å velge den samme løsningen som tusener av andre birkebeinerryttere velger; kjøpe dyrere sykkel og mer karbon og bestemme seg for at NESTE ÅR skal jeg være i form, akkurat som i fjor :)

Så dersom du skulle se en redusert mann i ABAX-drakt på en karbonsykkel med karbonflaskeholdere, karbonstyre, karbonbremsehendler, karbonsko og karbonsete så vil en liten dytt bli satt høyt pris på!

Om ikke annet, så vinner de med høyest vekt på kropp og lavest på sykkel i alle fall banketten!

Nå gjenstår to dager med siste finpuss på sykkel, studering av løypekart og løypeprofil, studere gamle ritttider og merketider, inngå interne veddemål og ikke minst, prate ned egen form :D

Vi sees i løypa!

\Geir Andre Lie